Interim Marketeer – PingProperties 
PingProperties ontwikkelt onroerend goed fondsen in Nederland, waarin een select aantal strategische investeringspartners deelneemt.
Verantwoordelijkheden en taken: Binnen dit kleine professionale bedrijf ben ik verantwoordelijk voor alle marketingactiviteiten en communicatie. Ik werk in opdracht van directie, fund- en assetmanagers. Gezien de grote belangen is hoge mate van accuratesse en snelheid essentieel. Ik ben verantwoordelijk voor persberichten, rapportages, presentaties, vormgeven, beheer van verschillende websites en huisstijl, fotografie, traffic, evenementen en social media kanalen (twitter, Facebook, linkedIn).

Freelance Projectmanager/Traffic online Campagne Toegift
Voor deze drie jarige campagne ben ik verantwoordelijk voor de contacten met ruim 90 goede doelen. Ik ben verantwoordelijk voor de uitbouw van de online campagne in samenwerking met Mediabureau MXP en reclamebureau Roorda.
Resultaat: Voor het eerste campagne jaar is er in samenwerking met het reclame- en mediabureau de strategie uiteengezet voor de komende drie jaar, een tv-commercial gerealiseerd, toolkit voor de deelnemers m.b.t. communicatiemiddelen en een complete website ontwikkeld.

Interim Senior communicatieadviseur Vroegop Ruhe
Vroegop Ruhe is een familiebedrijf in de voedingsindustrie, gelegen op het Foodcenter (ook wel de buik van Amsterdam genoemd). 
Taken en verantwoordelijkheden:
Adviseren van commercieel directeur en commercieel managers op gebied van branding, communicatie, marketing en huisstijl. Ontwikkelen van nieuwe huisstijl voor productlijnen (Sole bio, Oertuin en Van ‘t Land).

 • Verantwoordelijk voor zowel de dagelijkse interne als externe communicatie
 • Communicatieplan vervaardigen voor korte en langetermijn positionering
 • Ontwikkelen van communicatiemiddelen, huisstijlhandboeken, templates en sjablonen voor diverse doeleinden
 • Ontwikkelen nieuwe website voor diverse bedrijfsonderdelen inclusief digitaal magazine, fotografie van producten en sfeerfotografie.

Interim Senior Communicatieadviseur Onderwijsinstellingen
Ik adviseer onderwijsinstellingen op het gebied van communicatie. Ik ontwikkel huisstijlen, zorg voor branding, werving en ontwikkel creatieve en originele communicatiemiddelen die de identiteit van de school naar voren brengt. Dit geheel afgestemd op de diverse doelgroepen.
Taken en verantwoordelijkheden: adviseren van bestuursleden, directies en rectoren op gebied van strategische en tactische communicatiestrategie voor zowel korte als lange termijn. Ontwikkelen van huisstijlen en communicatiemiddelen met behoudt van eigen identiteit van elke school (soms in combinatie met extern reclamebureau).

Freelance Projectmanager voor de stichting VIS&SEIZOEN
De consumptie van vis neemt toe, met desastreuze gevolgen voor de visstanden. Seizoensgebonden visserij en seizoensgebonden consumptie van vis zijn noodzakelijk om de vispopulaties wereldwijd te behouden en te herstellen.Stichting Vis&Seizoen stimuleert duurzame visconsumptie en visvangsten uit het juiste seizoen zijn daarbij de belangrijkste uitgangspunt. Het vergroten van bewustwording bij consumenten én professionals.

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Communicatie rondom het project. Dit project was een samenwerking met Stichting de Noordzee, WNF en Imares universiteit Wageningen
 • Ontwikkelen huisstijl voor de stichting Aantrekken van ambassadeurs (5-sterrenkoks uit Nederland)
 • Ontwikkelen communicatiemiddelen (website, voorlichtingsmateriaal, verpakkingen, social media)

Boek ‘Gouden Bergen’ ten behoeve van ABN AMRO – Rabobank
Samenwerking met communicatiebureau Open Deuren. Samen een herinneringsboek vervaardigd over vijf jaar Altajo. Een stevig herinneringsboek voor medewerkers en directieleden van ABN AMRO en Rabobank. Verantwoordelijk voor vormgeving, fotografie en drukwerk.

Freelance marketingcommunicatieadviseur, fotograaf, vormgever voor onderwijsinstellingen, particulieren, non-profit organisaties
Adviseren op het gebied van communicatie, fotograferen in opdracht en vormgeven van originele communicatiemiddelen, huisstijlen. Opdrachtgevers onder andere:

 • Dunamare Onderwijsgroep (21 VO-scholen regio Haarlem)
 • Stichting Zaam (10 VO-scholen regio Amsterdam)
 • Stichting Montessori (4 VO-scholen regio Amsterdam)
 • Actiz (organisatie van zorgondernemers)
 • Altajo (dochteronderneming Rabobank en ABN Amro Bank)